Förtydligande och referenser

Det har förekommit en del rykten kring extrastämman om att försäljningen av insatsen i Riksbyggen intresseförening görs för att föreningen ska säljas till Stockholm. Förtydligande:

 • För att välja en annan ekonomisk förvaltare än Riksbyggen så krävs att vi utträder ur Riksbyggens intresseförening då vi inte längre FÅR vara kvar där om vi inte köper denna tjänst av dem längre.

 • OM medlemmarna röstar för utträde ur Riksbyggens intresseförening så behöver vi då sälja vår andel i denna förening. De andelar vi har i den föreningen kan ses ungefär som våra medlemmarnas andelar i vår förening.

 • Föreningen KAN inte säljas. OM vi väljer Bredablick som ekonomisk förvaltare så kommer vi förmodligen att ha vår kontakt antingen i Stockholm eller Göteborg. Detta kan jämföras med Riksbyggen, i dagens läge, där vi har vår kontakt i Västerås.

Referenser

Många medlemmar har efterfrågat referenser från andra bostadsrättsföreningar som anlitar Bredablicks förvaltningstjänster. Hittils har vi haft kontakt med tre stycken som alla är nöjda med Bredablick. Fler kontakter kommer att tas och sidan med frågor och svar kring extrastämman kommer att uppdateras löpande med dessa utlåtanden.

Vi har haft Bredablick Förvaltning nu i över 5 år och är jättenöjda med deras tjänster och deras förvaltning.

Brf Väpnaren, Segeltorp

Vi har bara positiva saker att säga om Bredablick. Vi känner att vår förening är i trygga händer och vi i styrelsen får den hjälp vi behöver när vi efterfrågar den. Bredablick har gett mig ett väldigt seriöst intryck.

Brf Vannagårdsgatan, Malmö

Den ekonomiska förvaltningen har fungerat klockrent medans den tekniska blev en liten inkörningsperiod med en del problem men där allt har lösts efterhand. Man får väl alltid räkna med en viss inkörningsperiod i alla samarbeten.

Sammantaget skulle jag säga att vi rekommenderar er att välja Bredablick.

Brf Orion, Täby
0

4 reaktion på “Förtydligande och referenser

 • 14 okt 2020 kl. 16:39
  Permalänk

  Hej,, enligt information på nätet om de 3 Brf som lämnat omdöme om Bredablick, så är de ganska små föreningar. Den största har 122 lägenheter. Vi är nästan 4.5 gånger större, skulle vara bra att höra med någon i vår storlek,

  Vänligen Ann

  • 14 okt 2020 kl. 17:32
   Permalänk

   Hej Ann,
   Självklart försöker vi variera både storlek och geografiskt område på de vi kontaktar men eftersom de flesta styrelseledamöter jobbar dagtid är det inte alltid lätt att få kontakt snabbt. De 3 vi redovisat är de vi har hunnit få kontakt med hittills. Vi jobbar på för att få fler referenser.

   • 14 okt 2020 kl. 17:43
    Permalänk

    Ok, tack för svar, ,jag har full förståelse och vet att ni gör ett beundransvärt jobb.

   • 14 okt 2020 kl. 17:49
    Permalänk

    👍🙏

Kommentarer är stängda.