Apcoa tar över parkeringsbevakningen

Från och med den 1 Februari kommer Apcoa att tar över parkeringsbevakningen från Securitas hos föreningen. Som de flesta vet har vi haft en hel del problem med inbrott / skadegörelse i framförallt garagen de senaste månaderna. Vi har tidigare anlitat Securitas för parkeringsbevakning men då vi anser att de inte har lyckats med sitt uppdrag har föreningen nu istället skrivit ett avtal med Apcoa.

Avtalet innebär att Apcoa patrullerar parkeringen i hörnet av Reenstiernagatan / De Geersgatan där de kontrollerar gästparkeringen samt det stoppförbud som gäller på hela parkeringsytan. De kommer även att patrullera garagelängorna samt gårdarna. Avtalet innebär ingen kostnad för föreningen utan betalas genom att Apcoa behåller hela summan från ev. böteslappar.

I och med detta så kan det vara läge att påminna vad som gäller. På gårdarna får man endast stå i 15 minuter (förutom vid in/ut-flytt eller liknande där man aktivt befinner sig vid bilen). På parkeringsytan i hörnet av Reenstiernagatan / De Geersgatan gäller stoppförbud på hela parkeringsytan. Detta då många stannar och ibland även parkerar sina bilar så att boende som har sina parkeringsplatser där inte kan komma fram. Var vänliga respektera dessa regler då ni förmodligen kommer att få en parkeringsbot i annat fall. Parkeringstillstånd för t.ex. hantverkare kan efterfrågas precis som tidigare genom att kontakta Riksbyggen.

Apcoa kommer att ansvara för att byta aktuell skyltning, då främst vid gästparkeringen.

+2

4 reaktion på “Apcoa tar över parkeringsbevakningen

 • 18 jan 2021 kl. 18:34
  Permalänk

  Var kan jag som medlem läsa och tolka avtalet mellan föreningen och bolaget? Incitament för bolaget är att bötfälla maximalt, tveksamt tycker jag som medlem i föreningen!
  Vänligen återkom med svar.

  • 18 jan 2021 kl. 18:44
   Permalänk

   Hej Lars,
   Vi kan se till att det finns en kopia av avtalet att läsa nere på expeditionen vid nästa tillfälle (27/1 kl. 19-20).
   Självklart har de ju inte möjlighet att bötfälla hur de vill utan de kommer ju att behöva följa de regler som föreningen har satt. Skulle de inte följa dessa regler så inser dem nog själva att de förlorar på det då avtalet inte skulle förlängas framöver.
   Följer man de bestämmelser som finns (max 15 min på gården), betala vid gästparkeringen och inte stanna vid stoppförbud så har man inget att oroa sig för.

   Med vänlig hälsning,
   Jonas (Sekreterare)

 • 20 jan 2021 kl. 13:08
  Permalänk

  Securitas r ju haft hand om flaggningen, tar Apcoa över även den verksamheten?

  • 20 jan 2021 kl. 14:08
   Permalänk

   Hej Jan,
   Nej, det gäller enbart parkeringsövervakningen. Securitas fortsätter med flaggningen.

Kommentarer är stängda.