Inre reparationsfonden avvecklas

Vid det senaste styrelsemötet så beslutade styrelsen att den inre reparationsfonden kommer att avvecklas.

Reparationsfonden är relativt omodern och är från den tiden när man ansåg att det behövdes ett gemensamt sparande för att medlemmarna skulle kunna underhålla sina lägenheter. Förr var också de avsatta beloppen relativt sett mycket mer värda medans beloppen idag har urholkats och blivit så små att det inte räcker till särskilt mycket. Fonden kräver också både tid och kostnad i administration och med det till grund har styrelsen tagit beslutet att avveckla fonden.

När avvecklingen kommer att ske är ännu lite oklart då tanken är att det ska ske när föreningen får sin insats ur Riksbyggens intresseförening utbetald. Förmodligen kommer detta att ske under senare halvan av 2022 och vi kommer att meddela när vi vet närmare.

När fonden avvecklas kommer innestående belopp att betalas ut till den medlem som då äger lägenheten.

+5

4 reaktion på “Inre reparationsfonden avvecklas

 • 14 jun 2021 kl. 20:19
  Permalänk

  Dåligt jag frågade styrelsen vid diskussioner om ev byte från Riksbyggen om rep.fonden skulle finnas kvar. Svaret var entydigt ja. Borde inte sådant röstas om?

  Jag gillar för övrigt inte heller de stora betongklossarna på parkeringen.

  • 14 jun 2021 kl. 22:08
   Permalänk

   Hej Anders,
   Beslutet kring reparationsfonden har ingenting med bytet från Riksbyggen att göra utan är en fråga som växt fram under senare tid. Anledningarna till att vi valt att ta bort den är de som står i inlägget, summerat så kostar mer än det tillför nu i modern tid. Stadgarna säger att styrelsen har rätt att besluta kring den inre reparationsfonden så ett stämmobeslut behövs inte i det läget.

   Vad gäller betongsuggorna på parkeringen så har vi tyvärr blivit tvungna att göra detta för att få bukt med problemet att bilar parkerar på den ytan och står i vägen. Hade alla respekterat de skyltar som finns hade det inte behövts.

 • 14 jun 2021 kl. 20:25
  Permalänk

  Tummen skulle givetvis var nedåt 👎

 • 16 jun 2021 kl. 14:16
  Permalänk

  Jag tycker beslutet om rep.fonden är helt OK. Varför ha kostsam administration i onödan!
  Betr b-skuggorna så är De tydligen nödvändiga och är ju inte ivägen….

Kommentarer är stängda.